Tandheelkunde en digitale röntgen bij uw huisdier.

Tandheelkunde is een van de speciale aandachtsgebieden in onze kliniek. Dierenarts Leo Benders heeft veel 29verschillende trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van veterinaire tandheelkunde.

Zo maken wij gebruik van dezelfde tandarts apparatuur als uw tandarts en gebruiken wij digitale röntgen. Zelf bent u gewend dat uw tandarts regelmatig röntgenfoto’s maakt van uw gebit om niets te missen. Uw tandarts kan wel uw kronen en uw tandvlees bekijken, maar om een idee te krijgen wat er zich onder het tandvlees afspeelt is een dentaal röntgenapparaat onmisbaar. Om deze reden zijn bij huisdieren dentale röntgenfoto’s even belangrijk als bij ons voor een goede beoordeling van het gebit.

Door alle kennis en ervaring die wij nu hebben kunnen we u ook optimaal voorlichten als het gaat over de beste gebitsverzorging van uw huisdier.
Hebt u wel eens in de bek van uw huisdier gekeken, of herkent u één of meer van de volgende verschijnselen?
1. Stank uit de bek
2. Wel willen eten, maar niet kunnen eten of blazen tegen het eten
3. Bloed of bloederig slijm uit de bek
4. Het speeltje of bot niet of veel minder gebruiken

Voor al deze tandenproblemen is een oplossing te vinden. Daarnaast is het zeer belangrijk dat u het gebit optimaal verzorgt. Wij kunnen met u een plan opstellen om het gebit van uw huisdier in de beste conditie te houden.
Om in te schatten of er problemen zijn met het gebit van uw huisdier en wat er eventueel moet gebeuren aan het gebit van uw huisdier, kunt u altijd een kosteloze afspraak maken bij onze kliniek. Dan kijken we samen met u het gebit van uw huisdier na.