Ons Team

Ons team bestaat uit twee dierenartsen, Leo Benders en Anne-Christien Arts. Wij worden bijgestaan door Renske, Natalie, Bianca en Myrthe, een deskundig team van gekwalificeerde en gediplomeerde paraveterinairen. Samen zetten we ons dagelijks voor 100% in, om gezondheidsproblemen van uw huisdier op te lossen of middels advies veilig te stellen. Bijvoorbeeld door te adviseren om het gebit tijdig te laten schoonmaken of het geven van speciale voeding bij “senioren”, waardoor gewichtsproblemen voorkomen worden. Tevens maken wij gebruik van vroeg-diagnostiek (o.a. röntgenfoto’s en bloedonderzoek) om later grotere problemen en hoge kosten in de vorm van operaties te vermijden.

Leo Benders, dierenarts

Sinds november 2014 werk ik in het team van Dierenkliniek Venray. Ik word gelukkig en blij van het dagelijkse intensieve contact met mens en dier. Het kunnen oplossen van de meest voorkomende ziektekundige problemen in combinatie met het diep uitspitten van speciale gevallen geeft mij super veel voldoening. Het extra stukje aandacht, de hand op de schouder, de dankbare blik, de kwispelende hond die je een grote lik geeft of een kat die vol zelfvertrouwen door onze kattenkamer paradeert maken voor mij elke dag tot een feest. Natuurlijk ontbreken ook de konijnen, cavia’s en andere viervoeters hier niet in. Naast het werk in de spreekkamer kunt u mij vaak aantreffen in de operatiekamer. Binnen ons team neem ik de weke-delen-chirurgie voor mijn rekening, waarbij tandheelkunde een speciale plek in mijn hart heeft. 80% van de honden en katten heeft in meer of mindere mate last van tandvleesontstekingen en/of gebitsproblemen. Door preventieve zorg en tijdig operatief ingrijpen kunt u de kwaliteit van leven van uw huisdier verbeteren. Een goed gebit, net als bij mensen, voorkomt veel problemen in de toekomst zoals hart- en/of nierfalen. Achter de schermen verzorg ik onder meer het teammanagement en de PR. In mijn vrije tijd kun je me vinden bij mijn gezin en dieren of op de squashbaan. Tot slot kan ik niet zonder water… Zo zwem, SUP of surf ik met regelmaat in de Maas of golfsurf ik als het even kan op zee.

VENRAY - In DierenDokters Venray zijn de personeelsleden opnieuw geportretteerd. FOTO LEVIN DEN BOER

Anne-Christien Arts, dierenarts

Vanaf 1 november 2019 ben ik terug bij Dierenkliniek Venray. Het is heel fijn weer deel uit te maken van dit kundige en ontzettend fijne team! U kent mij wellicht nog? Van 2009 tot 2014 werkte ik ook bij deze kliniek samen met Renske en Natalie.
Het leukste van mijn baan als dierenarts vind ik het werken met de vele diverse dieren en eigenaren. De dankbaarheid wanneer je een dier echt kunt helpen en zorgen dat het zich beter voelt maakt mijn werk elke dag de moeite waard! Mijn speciale interesse ligt bij de kat. Deze dieren laten vaak slecht zien dat er iets aan de hand is. Het geeft dan extra voldoening als we na wat gepuzzel toch achterhalen wat er scheelt en we hem of haar kunnen helpen. Met name bij de oudere kat kunnen door middel van regelmatige gezondheidscontroles veel problemen vroegtijdig gevonden worden. Hierdoor zijn veel aandoeningen goed te behandelen en kan het dier een stuk langer en gezonder leven.
Naast mijn werk heb ik een druk gezinsleven met man, drie kinderen en een populaire kat met eigen Instagram: “fedde_depoes”. Daarnaast ga ik graag sporten en houd ik van knutselen en handwerken.

Natalie ter Horst, paraveterinair

Sinds 2008 ben ik met veel plezier werkzaam bij Dierenkliniek Venray, voorheen DierenDokters Venray. De meeste vaste klanten en dieren ken ik inmiddels bij naam. Juist deze persoonlijke aandacht en betrokkenheid maken het voor mij zo fijn om in dit team te werken. In de praktijk verzorg ik onder andere de begeleiding van diabetespatiënten. In de afgelopen jaren heb ik meerdere opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van homeopathie, diergeneeskundige voeding en voedingssupplementen, bijvoorbeeld over producten ter ondersteuning van de huid of algehele weerstand. Ik help u graag verder met vragen over alternatieve geneeskunde of voeding. U kunt bij mij ook terecht met allerlei vragen over huisvesting of gedrag van uw knaagdier of konijn. Mijn tomeloze energie kan ik goed kwijt in de praktijk. Maar als er even tijd over is, ga ik in mijn vrije tijd het liefst met mijn honden naar het bos of de zee.

VENRAY - In DierenDokters Venray zijn de personeelsleden opnieuw geportretteerd. FOTO LEVIN DEN BOER

Renske Verheijen, paraveterinair

In 2010 ben ik gestart bij Dierenkliniek Venray. De afwisseling, de dieren en de mensen maken dit werk zo bijzonder. Ik breng veel tijd door met het geven van adviezen aan klanten en ik ondersteun de dierenartsen bij tal van werkzaamheden. Als kattengedragskundige verzorg ik binnen de praktijk gedragsbegeleiding en advies voor katten. Daarnaast kunt u bij mij terecht voor bloeddrukmetingen bij uw kat. Het is belangrijk dat dit in rust gebeurt en meerdere keren per dag om een goede inschatting te kunnen maken van de bloeddruk. Elke vorm van stress beïnvloed deze drukmeting. Vaak nemen we uw kat dan ook een dag op. Daarnaast verzorg ik de juniorenconsulten en kunt u ook bij mij terecht met vragen over voeding. Binnen het team hou ik me bovendien bezig met de voorraden, medicijnen en bestellingen. Mocht u vragen hebben over speciale medicijnen of bestellingen dan help ik u graag. Naast het werk is het natuurlijk belangrijk om van andere zaken te genieten. Zo geniet ik ontzettend van onze dochter, pasgeboren zoontje en mijn twee katten. In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen.

VENRAY - In DierenDokters Venray zijn de personeelsleden opnieuw geportretteerd. FOTO LEVIN DEN BOER

Bianca van Katwijk, paraveterinair

Vanaf 1 februari 2018 werk ik in het team van Dierenkliniek Venray. In eerste instantie zal ik alle taken van Renske overnemen tijdens haar verlof. Voor mijn werk in deze praktijk heb ik al ruim 20 jaar in een andere praktijk gewerkt en door mijn ruime ervaring ben ik van alle markten thuis. Ik help u graag aan de balie en zal voorlopig binnen de praktijk de apotheek beheren.

Naast mijn werk als paraveterinair heb ik een druk gezinsleven met man, drie dochters en onze huisdieren. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan de paardensport. Ik hoop u snel te zien en kennis te maken met u en uw huisdier!

Bianca van Katwijk

Myrthe Mestrom, paraveterinair

Vanaf 1 september 2019 werk ik bij Dierenkliniek Venray.
Van kleins af aan heb ik altijd al met dieren willen werken en ook de geneeskundige kant heeft mij altijd geïnteresseerd. Dit is ook de reden geweest om 4 jaar geleden te starten met de opleiding tot paraveterinair. Sinds juni 2019 ben ik afgestudeerd en kan ik aan de slag!
Ik woon samen met mijn ouders en hondje Kyra in Maasbree en naast het werk als paraveterinair vind ik het erg leuk om te zingen en om af en toe te hardlopen.
Ik heb erg veel zin om te starten bij Dierenkliniek Venray.
Tot ziens in de praktijk!