Even voorstellen

Dierenkliniek Venray is uw dierenarts in Venray e.o. en staat voor aandacht en kwaliteit. De dierenkliniek is volledig uitgerust om de beste zorg voor uw huisdier te bieden. Wij onderscheiden ons t.o.v. andere praktijken door optimale zorg voor uw huisdier door een top-gekwalificeerd medisch team met de modernste onderzoeksapparatuur. En daarbij wordt bewust ruim tijd vrijgemaakt voor persoonlijke aandacht voor u en uw dier. Wij behandelen uitsluitend gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen en knaagdieren.

teamfoto website

Team
Ons team bestaat uit twee dierenartsen, Leo Benders en Anne-Christien Arts. Zij worden bijgestaan door Natalie, Renske, Bianca en Myrthe, een deskundig team van gekwalificeerde en gediplomeerde paraveterinairen. Samen zetten we ons dagelijks voor 100% in, om gezondheidsproblemen van uw huisdier op de lossen of middels advies veilig te stellen. Bijvoorbeeld door te adviseren om het gebit tijdig te laten schoonmaken of het geven van speciale voeding bij “senioren” waardoor gewichtsproblemen voorkomen worden. Tevens maken wij gebruik van vroeg-diagnostiek (o.a. röntgenfoto’s en bloedonderzoek) om later grotere problemen en hoge kosten in de vorm van operaties te vermijden.

Geschiedenis
Dierenkliniek Venray kent een lange geschiedenis. De praktijk, in de vorm van een landbouwhuisdierenpraktijk, is opgericht in 1900. Gezelschapsdieren werden af en toe naast de koeien, paarden, varkens en kippen behandeld. In de jaren ’90 nam de zorg voor gezelschapsdieren grotere vormen aan en werkten er meerdere dierenartsen in deze tak. Dierenarts Hans van Winden heeft zich steeds meer toegelegd op de geneeskunde van gezelschapsdieren.

In 2007 startte Hans DierenDokters Venray, een praktijk volledig gericht op gezelschapsdieren. In 2011 heeft deze praktijk zich aangesloten bij DierenDokters Nederland. In deze organisatie werken een aantal praktijken voor gezelschapsdieren samen, waardoor kennis wordt vergroot en ervaringen gedeeld kunnen worden. In 2014 kwam dierenarts Leo Benders bij het team. Mede door zijn kennis en kunde werd de praktijk naar een nog hoger niveau getild. Geleidelijk heeft Leo steeds verder de praktijk overgenomen van Hans en per 1 maart 2018 heeft Hans zich volledig uit de praktijk teruggetrokken.

In december 2015 heeft DierenDokters Venray een Ster verdiend. Natuurlijk heeft ze die niet verdiend voor culinaire kwaliteiten, maar wel voor uitstekend vakmanschap en goede zorg voor uw huisdier. Net als bij geneeskunde voor mensen wordt de geneeskunde bij de dierenartspraktijken die aangesloten zijn bij Sterklinieken regelmatig gekeurd. Voor Dierenkliniek Venray was dat de eerste keer. We zijn blij en trots dat we met vlag en wimpel zijn geslaagd! Dat betekent dat wij vanuit de grond van ons hart kunnen zeggen dat uw huisdier bij ons in goede handen is.

Dierenkliniek Venray mag zich per 1 januari 2016 Sterkliniek noemen.
Wat houdt dat in? Sterkliniek Dierenartsen BV vindt dat iedere branche naar een hoge kwaliteit dient te streven en dat deze kwaliteit herkenbaar moet zijn voor de consument en onafhankelijk- en buiten de beroepsgroep moet worden getoetst. Sterkliniek Dierenartsen BV is een organisatie waarvan de deelnemers moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, zowel op het gebied van de diergeneeskundige patiëntenzorg als de cliëntenzorg. De organisatie zelf voldoet aan de kwaliteitsmanagementnorm ISO 9001:2008, de deelnemers moeten aan dezelfde norm of vergelijkbaar kunnen voldoen. Dit alles wordt gecontroleerd door Lloyd’s Register Quality Assurance.
Of het nu een keizersnede, gezondheidsonderzoek, botoperatie of behandeling van suikerziekte betreft, uw huisdier kan rekenen op een moderne en verantwoorde medische zorg en de maximale inzet van alle bij Sterkliniek aangesloten dierenartsen en medewerkers.

Expertise
Naast de algemene en alledaagse diergeneeskunde hebben wij bijzondere aandacht voor de vakgebieden tandheelkunde, dermatologie, interne geneeskunde, weke delen chirurgie, orthopedie, cardiologie, katten,- konijnen- en knaagdierengeneeskunde, röntgenologie, echografie en gynaecologie. Ons team van paraveterinairen kan u tevens adviseren op het gebied van kattengedrag, suikerziekte, chronische nierziekte en overgewicht.

Faciliteiten
De kliniek beschikt over een operatiekamer met gasnarcose, beademingsapparatuur en bewaking, zuurstofkooi, eigen uitgebreid laboratorium, digitale röntgen, bloeddrukmeter, echoapparatuur en een 24-uurs bewaakte opname voor kritieke patiënten. Vanaf begin 2015 hebben wij ons meer en meer toegelegd op de tandheelkunde. Hiervoor hebben wij een digitale dentale unit om gebitsfoto’s te kunnen maken en beschikken wij over dezelfde tandheelkundige apparatuur die uw tandarts ook heeft. Onze kliniek is katvriendelijk. Zo hebben wij een gescheiden deel in de wachtkamer voor katten, aparte spreekkamers en gescheiden opname voor katten,  honden en konijnen.

Spoeddiensten
Wanneer u een spoedgeval heeft buiten de openingstijden, dan kunt u het gebruikelijke telefoonnummer van de kliniek bellen. U krijgt informatie over waar u terecht kunt met uw huisdier.

Parkeren
Voor de dierenkliniek bevinden zich eigen parkeerplaatsen, waar u gratis kunt parkeren.

Tot ziens in de kliniek!