Tarieven

Vele jaren geleden hanteerden de dierenartsen in Nederland tarieven zoals die werden voorgeschreven door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. (KNMvD). De Nederlandse Mededinging Autoriteit (NMA) vond dit uit oogpunt van concurrentie ongewenst en heeft deze standaardtarieven verboden.
Sindsdien stelt iedere Nederlandse dierenarts zijn eigen tarieven vast.

Waarom verschillen tarieven tussen dierenartsen?

Zoals in ieder bedrijf moeten ook in een dierenkliniek de kosten opgebracht worden door de opbrengsten. Doordat er verschillen bestaan tussen de verschillende dierenklinieken ontstaan er ook verschillende kosten. Hierbij valt te denken aan: nascholingsniveau personeel, opleidingsniveau personeel, ervaring personeel, aanwezigheid 24-uurs opname met toezicht, chirurgische faciliteiten, diagnostische faciliteiten, kwaliteitsniveau dienstverlening, aanwezigheid spoeddiensten, kwaliteit gebruikte producten, inkoopmogelijkheden, etc. Uiteindelijk zal de cliënt de geleverde kwaliteit moeten afzetten tegen de berekende prijs.

Behandelingskosten

De kosten van de behandeling van een huisdier kunnen enorm oplopen. Behandeling van hartproblemen, een gecompliceerde pootbreuk, suikerziekte, hersentumor, het kan allemaal maar de kosten kunnen oplopen. Het is daarom ook zeer raadzaam om een verzekering af te sluiten voor de kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte.

Onze tarieven*

Dierenkliniek Venray levert veterinaire diensten en producten. De prijzen van producten zijn gebaseerd op de inkoopprijzen verhoogd met een standaard marge per productgroep. Deze prijzen worden continu aangepast ten gevolge van verandering van inkoopprijzen. De prijzen van onze diensten worden jaarlijks vastgesteld. De actuele prijzen worden dan steekproefsgewijs herberekend en er wordt een indexering toegepast.
De tarieven van de dienstverlening zijn gebaseerd op tijd en verbruikte middelen. Hieronder treft u enkele standaardtarieven aan. Overige behandelingen zijn vaak zeer variabel en daar kunnen wij u (schriftelijke) prijsopgaven voor verstrekken. Bij veel operaties werken wij met prijsopgaven met een maximale afwijking van 10% naar beneden of boven zodat u geen onaangename verrassing wacht als u uw huisdier komt ophalen. Bij gebitsbehandelingen en niet-standaard operaties kan het voor komen dat er gedurende de narcose pas zichtbaar is wat de daadwerkelijke werkzaamheden en kosten gaan zijn. Wij nemen dan gedurende de operatie contact met u op indien de kosten hiervan afwijken ten opzichte van de door ons opgegeven prijsindicatie. Onze prijzen zijn inclusief 21% BTW voor de behandelingen en het voer en 6% voor medicijnen.

Consulten en standaardoperaties

Het consult is de basis van onze dienstverlening. Vooraf wordt uw dier gewogen. Tijdens een consult wordt uitgebreid gevraagd naar de achtergrond, symptomen en ziektegeschiedenis van uw huisdier. Daarnaast wordt een volledig algemeen klinisch onderzoek uitgevoerd waar onder andere de lymfeklieren, de slijmvliezen, de pols, de temperatuur, de longen en het hart worden gecontroleerd. Tevens controleren wij de oren, het gebit en de aanwezigheid van eventuele parasieten. Afhankelijk van de oorzaak van het probleem kan nog een specifiek klinisch onderzoek uitgevoerd worden zoals röntgenfoto’s, bloedonderzoek, urineonderzoek of andere onderzoeken. Een consult duurt ongeveer 15 minuten.

Onderstaande tarieven gelden alleen gedurende openingstijden met uitzondering van de spoedconsulten:
Consult € 42,25
Consult volgend dier (zelfde eigenaar) € 32,75
Consult herhaling (tweede bezoek voor zelfde aandoening) € 34,75
Consult spoed avond (18.30u-23.00u) € 95,00
Consult spoed nacht (23.00u-08.00u) € 125,00

Vaccinaties

Voordat een vaccinatie gegeven wordt, controleren en bespreken wij de gezondheid van uw dier uitgebreid. Hiervoor wordt per dier een vaccinatie-consult berekend.

Consult vaccinatie € 39,95
Consult vaccinatie volgend dier (zelfde eigenaar) € 29,95

Daar komt het tarief van de vaccinatie dus bij:

Vaccinatie hond

Cocktail enting hond Nobivac DHP/L4 € 22,40
Ziekte van Weil enting hond Nobivac L4 € 17,50
Besmettelijke hondenhoest Nobivac KC € 27,60

Vaccinatie kat

Katten- / Niesziekte kat Versifel CVR € 20,30
Niesziekte kat Versifel RC € 20,30
Bordetella Bb kat Nobivac Bb € 18,55

Standaardoperaties

Castratie reu <10 kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 191,40
10 tot 20kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 200,15
20 tot 30kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag ) € 208,85
30 tot 40kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag ) € 225,95
40 tot 50kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 234,65
50 tot 60kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 243,35
Sterilisatie teef <10 kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 304,70
10 tot 20kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 332,10
20 tot 30kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 373,05
30 tot 40kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 391,50
40 tot 50kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 417,65
50 tot 60kg (incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag) € 435,05
Sterilisatie poes incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag € 156,50
Castratie kater incl. pijnstilling en controle, excl. medical petshirt of kraag € 76,05
Sterilisatie konijn <4kg (all in, incl. pijnstilling, evt. dagopname en controle) €190-€200
>4kg (all-in, incl. pijnstilling, evt. dagopname en controle) €200-€210
Castratie konijn ± 2kg (all-in, incl. pijnstilling, evt. dagopname en controle) €100-€110
± 2-4kg (all-in, incl. pijnstilling, evt. dagopname en controle) €110-€120
± >4kg (all-in, incl. pijnstilling, evt. dagopname en controle) op aanvraag

*prijswijzigingen voorbehouden

Huisdierenverzekering iets voor u?

Voordat u een huisdierenverzekering afsluit is het raadzaam om eerst een vergelijking te maken van huisdierenverzekeringen op basis van de beste dekking, prijs en voorwaarden, gekoppeld aan uw huisdier. Onze partner Vergelijkdirect.com vergelijkt op een onafhankelijke en kwalitatieve manier huisdierenverzekeringen. Zij zijn in het bezit van een AFM-vergunning zodat zij volgens strikte richtlijnen verzekeringen mogen vergelijken. Vergelijkdirect.com vergelijkt meer dan 15 huisdierenverzekeringen op basis van leeftijd, geslacht, ras en postcode van uw huisdier. In de vergelijking kunt u vervolgens inhoudelijk vergelijken op basis van de dekkingen per verzekeraar. Op deze manier krijgt u de meest passende verzekering voor uw huisdier voor de laagst mogelijke premie.

Wilt u starten met het vergelijken van huisdierenverzekeringen op premie, dekking en voorwaarden voor uw hond of kat? Start met vergelijken!

Loading poll...